Turriga. Isola dei Nuraghe Igt. 75 cl.
Turriga. Isola dei Nuraghe Igt. 75 cl.
Turriga. Isola dei Nuraghe Igt. 75 cl.
CLASSIFICATION
IGT (Typical Geographical Indication) red Isola dei Nuraghi.
PLACE OF ORIGIN
Turriga estate in the countryside of Selegas-Piscina Trigus, 230 metres above sea level.
SOIL
Medium limestone composition, some pebbles and stones, loose rocky layers.
GRAPE VARIETIES
Cannonau, Carignano, Bovale Sardo, Malvasia Nera.
CLIMATE
Mediterranean, mild winters, limited rainfall, very hot and windy
summers.
HARVESTING
By hand, in the early morning.
VINIFICATION TECHNIQUE
Painstaking selection of the grapes. Fermentation at controlled temperature 28-32°C.
Maceration for about 16-18 days with good use of the delestage technique.
AGING
18-24 months in new French oak barriques.
AGING
18-24 months in new French oak barriques.
REFINING
For 12-14 months in the bottle.
TASTING NOTES
Colour: Intense ruby red.
Nose: rich, complex bouquet
Palate: very well structured, balanced, fine and persistent. Very smooth.
FOOD MATCHES
Stewed boar, furred game, spicy red meats, mature Sardinian pecorino cheese.
Per info scrivici a enoteca.ca1935@gmail.com
oppure chiamaci a questi numeri
Tel. 070 655 611
Tel. 070 680 427
Tel. 070 670 532
Le immagini sono state scattate al momento dell’inserimento dei prodotti sul sito, e sono puramente rappresentative. Si prega di ignorare eventuali date riportate sulle confezioni, per avere conferma contattateci.
Alcuni paesi potrebbero richiedere un dazio doganale per l'importazione dei prodotti alcolici (vino, birra, liquori e distillati).
Nota: eventuali dazi e spese doganali sono da intendersi a carico del cliente.